20 godina Društva

U velikoj dvorani Matice Hrvatske 1. prosinca 2023. obilježena je 20-ta godišnjica Društva Krčana i prijatelja otoka Krka.

Nakon intoniranja „Lijepe naše“ i mantinjade u izvedbi Zlatka Volarića i Dorjana Polonija, te uvodne pozdravne riječi predsjednika Društva Tihomira Šicela, u ime sopaca i kantadura pristiglih s Krka obratio se Ivan Šabalja, a kroz povijest od osnivanja Društva 2003. godine do današnjih dana prisutne je upoznao Juraj Mužina. Čestitkama za godišnjicu Društva pridružio se u ime Društva prijatelja glagoljice Darko Žubrinić, a u ime Matice hrvatske Stjepan Sučić. Članica društva Valerija Jelčić za uspomenu na današnje obilježavanje poklonila je Društvu svoj uradak – sliku na platnu.Između govornika program su osim sviranjem na sopelama popratili  pjesmom kantaduri Ivan Šabalja, Vera Butković i Marija Cerović.

Za svoj rad i dugogodišnji značajan doprinos radu i uspjesima Društva dodijeljene su zahvalnice voditeljici knjižnice „Bogdan Ogrizović“ Jasni Kovačević , Matici Hrvatskoj, glavnoj tajnici Društva Nadi Jagetić i rizničaru Društva Ivanu Hrabriću Gaudenciju.

Obilježavanje godišnjice nastavilo se u maloj dvorani Matice Hrvatske uz domjenak, zvukove sopela i domaći kanat gostiju sa Krka.

Društvo je ovom prigodom izdalo brošuru popraćenu tekstovima i fotografijama o radu u protekla dva desetljeća.