PUNAT 27. rujna 2014.

Posjet Puntu, članovi Društva započeli su razgledavanjem crkvice Svetog Dunata, spomenika nulte kategorije, iz prve polovice XII. stoljeća, ispred koje su nas dočekali Branko KARABAIĆ, direktor Turističke zajednice Punat, prof. Dubravka BOBINAC i Darko DUJMOVIĆ.
Nakon razgledavanja crkvice, odlazimo do predjela Kanajt, gdje je smješten istoimeni hotel. Ispred hotela dočekao nas je domaćin Dragutin ŽIC Dunižarić. Nakon pozdrava upoznaje nas da je današnji hotel „Kanajt“ od 1528. godine bio ljetnikovac krčkih biskupa, te da je zgrada u jednom dijelu svojeg postojanja bila i domaćinska škola. Razgledavanje lokaliteta hotela „Kanajt“ nastavljen je na ostacima apsida raznih faza crkve Svetog Petra kroz stoljeća, koja je otkrivena 2001. godine, i na kojem se mjestu 29. lipnja održava misa.
Obilazak je nastavljen obilaskom Marine Punat, koja se 1964. razvila na brodograditeljskoj tradiciji, i ujedno je bila prva na ovom dijelu Jadrana.
U marini se opraštamo od domaćina i ukrcavamo na brod  koji nas prevozi na Košljun, kroz koji nas uz spomenik Svetog Franje i klaustar vodi prof. Dubravka Bobinac.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nakon obilaska arheološkog, sakralnog i novog postava etnografskog muzeja, napuštamo Košljun i odlazimo u Punat.

U Puntu, na obali trga, članove Društva dočekuje načelnik općine Marinko ŽIC sa pozdravnim riječima dobrodošlice i kratkim upoznavanjem sa mjestom. Juraj MUŽINA, predsjednik Društva u svoje i u ime prisutnih, zahvalio se načelniku na prijemu i riječima dobrodošlice, a potom je KUD „Punat“ izvelo kratki program krčkih plesova.

Nakon ručka uslijedio je razgled starog dijela Punta, gdje su članovi Društva u pratnji načelnika i direktora TZ obišli kuću u kojoj je boravio Janko Polić Kamov, hrvatski književnik, zatim rodnu kuću književnika Antuna Bonifačića, galeriju „Toš“, Velu placu sa crkvom Svetog Roka sagrađene 1855.

Posjet Društva Krčana i prijatelja otoka Krka završio je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, gdje nas je primio velečasni Ivica KORDIĆ i upoznao sa poviješću crkve.